Jonathan Pointer

Jonathan Pointers schilderijen zijn geïnspireerd door de Victoriaanse kunst. Hij zet de traditie verder en combineert in zijn werk realisme met een sterk narratief gevoel.

 

Alle elementen zoals de fauna, de flora en het landschap, nemen in zijn werk een even belangrijke plaats in. Zo kun je zijn schilderijen benaderen als een portret, maar ook als een micro of macro landschap. Doordat hij zijn onderwerp in een ruime context plaatst, wekt hij de vertelling tot leven.

 

Door Pointers passionele toewijding en zijn oog voor het kleinste detail, vergen zijn grotere werken al snel enkele maanden realisatietijd. Hij maakt dan ook niet meer dan een tiental schilderijen per jaar, wat bijdraagt ​​aan hun verzamelwaarde.

 

Je vindt zijn werk bij toonaangevende galerijen en op belangrijke tentoonstellingen. Zo exposeerde hij bij ‘The Society of Wildlife Artists’, ‘Christies Wildlife en Sporting Art veilingen’, ‘Olympia Fine Art and Antique Fairs’, ‘de Royal West of England Academy’ en ‘Birds in Art

in America’.

 

Pointer werkt vanuit zijn landelijke studio in de buurt van de Teifi in Wales. Hij is ook een gepassioneerde aviculturist en is lid van de ‘World Pheasant Association’, waar veel van

de vogels die hij schildert worden opgekweekt.

 

 

 

 

© 2018 website gemaakt door Laura Verbrugge